Installatieservice van Solosound / Lyngdorf audiosysteem

Lyngdorf Audio TDAI 1120

Inregelen én afregelen van Solosound / Lyngdorf audiosysteem

Solosound regelt de stereo- of homecinema installatie in, bij u op locatie:

 • Kabels op maat aansluiten
 • Aansluiting op internet
 • Speakers plaatsen
 • Filters instellen:
 • Crossovers 
 • Timing
 • Luistertest om te checken of de basisinstellingen goed zijn; of de woofers op tijd zijn ten opzichte van de elektrostaten enz.
 • Roomperfect: de akoestiek inmeten met de Lyngdorf versterker
 • En eventueel configureren van de apps op tablet en telefoon

Als het inregelen en de RoomPerfect procedure klaar is, gaan we samen luisteren en kunnen we naar behoefte nog meerdere luisterposities instellen en eventueel de klank naar smaak nog verder tweaken, bijvoorbeeld iets meer/minder bas of hoge tonen, voicings, time delays, whatever…

Met deze complete inregelservice aan huis met volledig op elkaar afgestemd audiosysteem bent u technisch volledig ontzorgd.

Alle instellingen slaat Solosound op in een database. Mochten de instellingen ooit verloren gaan dan heeft Solosound een backup die eenvoudig teruggezet kan worden.

Muziek afspelen via app van uw favoriete streaming dienst

App op uw telefoon installeren om het systeem te bedienen en muziek af te spelen via uw favoriete muziekdienst, zoals Tidal, Qobuz, Deezer, Spotify (daarvan is de geluidskwaliteit niet optimaal  maar het werkt wel) enz

Advies is een abonnement op Tidal omdat de Lyngdorf versterkers zijn uitgevoerd met Tidal connect. Lyngdorf communiceert optimaal met het muziekplatform. Met uw iPad of Samsung tablet kunt u met splitscreen aan de ene kant Tidal en aan de andere kant de Lyngdorf app simultaan gebruiken.

Kan uw bestaande audio installatie ook beter klinken?

Bestaand systeem optimaliseren en kalibreren

Mocht u al een audiosysteem met Lyngdorf apparatuur hebben dan kunt u de inregelservice van Solosound ook gebruiken om uw bestaande systeem te optimaliseren en kalibreren;

Een losse sessie is aan te vragen vanaf 175,- binnen de regio ’t Gooi en buiten de regio plus kilometervergoeding.

Revisie en modificatie van nagenoeg elk merk elektrostatische luidsprekers

Wij reviseren elektrostaten van andere fabrikanten, zoals QUAD, Martin Logan, Audiostatic, Acoustat en meer. Alle informatie over revisie en modificatie van elektrostaten vindt u op elekrostatenservice.nl

Review Solosound Solostatic 188: Plug & Play elektrostatensysteem

Solosound bouwt al vanaf 1974 elektrostatische luidsprekers. De Solostatic 125 en Solostatic 188 zijn de eerste half actieve full-range hybride elektrostatische modellen sindsdien. Een ingebouwde versterker stuurt de woofer aan voor de lage tonen.

Elektrostaten kunnen heel lang mee maar vragen, na soms tientallen jaren, om een stukje service. Daarna is zo’n luidspreker weer als nieuw. Er is inmiddels lang gewerkt aan de half actieve full-range hybride Solostatic 188 en de 125 om geluidstechnisch en qua constructie een top product te ontwikkelen. Het full-range karakter, maar ook het design zijn hier de unique selling points.

Los van de kwaliteiten betreffende de geluidsweergave is wellicht het meest belangrijke aankoopargument dat de consument een compleet systeem krijgt dat door Solosound geplaatst en ingeregeld wordt. De enige aanpassing die u dan nog kan realiseren is een eventuele verbetering van de akoestiek van de luisterruimte. Ook daarin kan Solosound een adviserende of begeleidende rol spelen.

Op Hifi.nl leest u de volledige review door Ruud Jonker. We zijn trots op zijn bevindingen;

PLUSPUNTEN 

 • Totaalpakket van luidsprekers, versterker, kabels en inregelservice
 • Modern en strak design dat haast onopvallend integreert in het interieur
 • Verkrijgbaar in zeer veel kleuren en texturen
 • Zetten echt een live-stage neer Neutraal, gedefinieerd, dynamisch, ruimtelijk en aantrekkelijk geluidsbeeld
 • Weergave die niet verveelt of vermoeit Laagweergave is van hoge kwaliteit
 • U voelt zich bevrijd en volledig ontzorgd

MINPUNTEN 

 • Zoals vrijwel elke luidspreker willen de Solosounds niet dicht tegen de muur worden geplakt
 • U zult enkele stikjaloerse buren en vrienden verliezen

Bron: ‘Review Solosound Solostatic 188 Plug & Play elektrostatensysteem
door Ruud Jonker op Hifi.nl 18 oktober 2023

Lees meer over de techniek: Specificaties van de Solostatic 188

Solosound introduceert 2 nieuwe Full Range hybride elektrostaten!

Solosound Solostatic electrostatic loudspeakers

Het is voor het eerst sinds 1974 dat Solosound echte Full Range hybride modellen elektrostatische luidsprekers op de markt brengt.

De Solostatic 125 en Solostatic 188 van Solosound

In beide full range modellen worden bas drivers van het merk Vifa toegepast die in staat zijn fantastisch gefundeerd en ongekleurd laag weer te geven.  Er is in beide modellen standaard een krachtige 300 Watt versterker ingebouwd die de 6,5 Inch(125) of de 8 Inch(188) woofer aandrijft.

Voor de midden- en hoge tonen zijn er vanaf 175/200 Hertz elektrostatische panelen ingebouwd, deze panelen worden geheel in eigen huis geproduceerd en staan garant voor een zeer lange levensduur.

De panelen worden vanaf 12 kHz met een Air Motion Transducer (AMT) aangevuld, deze AMT’s zijn op een opmerkelijke plek ingebouwd, namelijk aan de bovenzijde. Bij de Solostatic 125 zorgt de AMT ervoor dat de verticale bundeling te verwaarlozen is en bij de Solostatic 188 draagt het bij aan extra ruimtelijkheid in de hoogste toon regionen.

Deze mooie techniek wordt omhuld door zeer rigide stalen kasten die de extreem compacte bouw mogelijk maakte. De voorplaat van deze speakers is gemaakt van 13 laags berken multiplex, extra versterkt met speciaal geproduceerde stalen profielen. Deze keuze is gemaakt omdat deze materialen veel betere akoestische eigenschappen hebben dan bijvoorbeeld MDF.

Het design van de Solosound Solostatic full range elektrostaten

Het design van Solosound Solostatic is altijd vooruitstrevend, tijdloos en strak geweest, het bewijs daarvan  is de ESL 4 uit 1974 die nog steeds mee kan.

Zowel deze nieuwe full range luidsprekers als de andere hybride luidsprekers van Solosound zijn standaard met chique grijs gemêleerde wolachtige stof bekleed en deze stof is akoestisch extreem open. Alle luidsprekers kunnen des gewenst ook voorzien worden van 170 andere kleuren doek en de massief aluminium lijsten kunnen in iedere kleur geleverd worden. Het moet dus gek lopen willen deze speakers niet in het interieur passen. De afwerking is op een zeer hoog niveau, net als de techniek.

Benieuwd naar hun vormgeving?

Lees meer in het persbericht op Hifi.nl

Onzichtbare luidsprekers

Geluid kan onzichtbaar zijn, waarom zou je luidsprekers moeten zien?

Architecten en interieurontwerpers vragen al lang om echt onzichtbare oplossingen.
Inbouwluidsprekers voor wanden, plafonds en meubels zijn al lange tijd beschikbaar, maar daar moest altijd een rooster of doek voor worden geplaatst. Dit hoeft niet meer met het Invisible Sound Solutions® luidsprekersysteem.

Met dit Invisible Sound Solutions luidsprekersysteem maakt Solosound van muren, wanden, plafonds of meubels uitmuntende geluidsobjecten, zonder genoegen te hoeven nemen met compromissen op het gebied van de geluidskwaliteit of het ontwerp.
Deze Invisible Sound Solutions luidsprekers brengen geluidsweergave technologie, architectuur en creativiteit dichter bij elkaar.

Invisible Sound Solutions biedt flexibele mogelijkheden op audiotechnologisch gebied

Wij willen onze techniek en service graag ten dienste stellen van uw creativiteit.
Geef uw creatieve ideeën de vrije ruimte, en houd in uw projecten al in een vroeg stadium rekening met het inbouwen van de Invisible Sound Solutions luidsprekers om optimale integratie te waarborgen.
Solosound combineert maximale geluidskwaliteit met onzichtbaarheid, waar dan ook! Of het nu om een stereo HiFi systeem in uw huiskamer gaat, of een Home Cinema systeem maakt niet uit.

Dit luidsprekersysteem is ook zeer geschikt in restaurants, bars, beursstands, of ingebouwd in uw keuken of badkamer, en natuurlijk is ook het gebruik in renovatieprojecten van historische monumenten een fantastische optie.
Het front van de Invisible Sound Solutions luidsprekers is naar wens af te werken met bijvoorbeeld behang, schilderwerk, of fineer, maar kan desgewenst ook gestukadoord worden.

Voor inbouw in meubels bieden wij speciaal op maat gemaakte units voor de onzichtbare speakers

Project :

Herenhuis, onder architectuur verbouwd.  Het ‘Invisible Sound Solutions’ luidsprekersysteem is ontworpen en gerealiseerd door Solosound.

Speciaal gefabriceerde geluidsweergevers in de deurpanelen. En een op maat gemaakte subwoofer, gebouwd in de wandkast met een uitsparing voor de flatscreen TV.

Invisible Sound Solutions® by Solosound

Invisible Sound Solutions Truly invisible sound?
Really, should we always need to have loudspeakers prominently in view? Architects and interior designers nowadays demand real invisible sound solutions.
Too often they were forced to make concessions in accepting bulky, clearly visible built-in loudspeakers in walls, ceilings or furniture. But as of today architects and designers can rely on the revolutionary new Invisible Sound Solutions® loudspeaker system.

The Invisible Sound Solutions® loudspeaker system transforms walls, stone structures, ceilings and furniture into high quality sound sources, without having to compromise in either design or sound quality.

This new development in sound reproduction, which is now available, offers an unparalleled integration of loudspeaker technology with creative architecture and design. Invisible Sound Solutions®’ new technology supports your creativity.

Invisible loudspeakers, if involved in the early design stages, removes the limits to your creative ideas to guarantee optimal integration of invisible loudspeaker systems. We combine high quality sound with invisibility, wherever you want it. A HiFi system in the living room? Or a Home Theatre system? It doesn’t matter.

Invisible Sound Solutions® is designed for in-building into almost any type of interior, ranging from restaurants, exhibitions, trade fair stands to kitchens or bathrooms, and even blends into historical monuments!
The front covers of the Invisible Sound Solutions® loudspeakers can be wall papered over, painted, decorated with wood finishing or stuccoed. For integration in furniture, you can order special custom-made panels.

Solosound Solostatic ESL 4 weer in productie

Solosound Solostatic ESL 4 Elektostatische elementen

The reborn of a Dutch design audio icon Solosound Solostatic ESL 4

Eén van de leukste en mooiste audioproducten uit de Nederlandse geschiedenis is zonder twijfel de Solosound Solostatic ESL 4. Dit was in 1974 het eerste luidsprekersysteem ter wereld wat werkte met een losse subwoofer.

Er zijn van de Solosound Solostatic ESL 4 in het verleden duizenden verkocht waarvan er nog steeds veel in omloop zijn wat de kwaliteit van deze elektrostaten bewijst.

Solosound ESL 4 electrostatic loudspeaker in 1978

Bij Solosound wordt er ook nog steeds full service verleend aan deze iconen, als je in het bezit bent van een set ESL 4 of ESL 8 is het mogelijk deze te upgraden naar huidige maatstaven. We vervangen onder andere de hoogspanningsunit(HS) voor een veilig exemplaar, de elementen vervangen we voor de nóg beter klinkende nieuwe modellen, nieuw doek en moderne aansluitingen voor luidsprekerkabel. En tot slot wordt het frame opnieuw gespoten.

Het resultaat is een gloednieuwe Solosound Solostatic ESL 4 waar u dan ook weer volledige fabrieksgarantie van 3 jaar op krijgt

Omdat wij geregeld sets ESL 4 ingeruild hebben, bedachten we deze op voorhand te gaan restaureren waardoor wij nu een serie gloednieuwe Solosound Solostatic ESL 4 op voorraad hebben. Deze luidsprekers voldoen ruimschoots aan alle moderne eisen op gebied van prestatie, duurzaamheid en muzikaliteit.

Het ontwerp van de behuizing van de ESL 4 is dermate goed dat het zonde zou zijn deze zomaar weg te gooien om er dan na een zeer vervuilend recycling proces weer iets nieuws van te maken; hergebruiken lijkt ons beter! Beperkte, genummerde oplage. Bij een nieuwe set Solosound Solostatic ESL 4 hoort het bijgeleverde elektronisch wisselfilter.

Combinatie met subwoofer en versterker

Er is keuze uit diverse goed matchende subwoofers.
Wilt u de Solosound Solostatic ESL 4 optimaal laten presteren adviseren wij de Lyngdorf TDAI 2170 volledig digitale geïntegreerde versterker toe te passen;
Deze Deense versterker heeft het benodigde wisselfilter ingebouwd, de mogelijkheid om de woofer(s) exact op tijd te zetten met de elektrostaten en is bovendien voorzien van RoomPerfect™, hét systeem om fouten in de akoestiek van de luisterruimte feilloos te corrigeren. Met deze combinatie blijft er niets meer te wensen over.

Prijzen

De prijs van een ‘reborn’ set ESL 4 is €. 1650,-
De prijs van de woofers start bij €. 300,-, u kunt er 1 of 2 toepassen
De prijs van de Lyngdorf start bij €. 2800,-

Bel gerust voor een luistersessie of vul het aanvraagformulier in.

Revisie Quad ESL 63, België

Quad ESL 63

Over de revisie Quad ESL 63

Mark,

Bij deze mijn “super-contentement” ivm herstel van mijn QUAD elektrostatica!

De sound is terug zuiver, tactiel en zo omvattend …

De “new look” dat je eraan gegeven hebt is strak en clean en past nu heel wat beter dan die bruine rakkers….
Nog hartelijk bedankt voor uw goede zorgen.
Zeer geapprecieerde groeten,
Francis.

Het is altijd fijn te horen dat de klant tevreden is over een reparatie of een revisie aan zijn of haar gewaardeerde apparatuur.
In dit geval betrof het een revisie Quad ESL 63 elektrostatische luidsprekers,

Deze set Quad ESL 63 kwam binnen met allerhande bijgeluiden in de kleur bruin met lelijke houten boven en onderpanelen, bovendien was er Cola geknoeid……

Ook met Audiostatic, Final, Acoustat, Martin Logan en andere sets elektrostaten bent u bij Solosound aan het juiste adres.

Meer lezen over revisies en modificaties van elektrostaten Elektrostatenservice.

Quad ESL revisie bij Solosound

Quad ESL 63 revisie bij Solosound folie spannen

Inmiddels zijn er al tientallen sets Quad ESL 57, ESL 63 en ESL 898 gereviseerd bij Solosound

Omdat Solosound al jaren elektrostaten ontwikkelt en produceert is de juiste expertise in huis om deze ingewikkelde luidsprekers weer nieuw leven in te blazen om daarna weer jaren lang mee te kunnen gaan.

Standaard worden er diverse kleine modificaties toegepast in de hoogspanningsunit waardoor de levensduur verlengd wordt, ook worden de luidspreker connectors vervangen voor zwaardere vergulde exemplaren zodat er moeiteloos ook de iets dikkere kwaliteitskabels aangesloten kunnen worden.
Bovendien zijn er optionele geluid verbeterende modificaties mogelijk door bijvoorbeeld de frames te verzwaren, te verstevigen en beter te dempen. Het is ook mogelijk de akoestisch redelijk gesloten roosters te vervangen door veel meer open roosters.
Dit resulteert in een transparantere hoogweergave, strakkere bassen en een betere spreiding.

De revisie wordt compleet door de speakers optisch te restaureren of te restylen waardoor er weer splinternieuwe luidsprekers staan die beter klinken dan ze ooit hebben gedaan en mooier afgewerkt zijn dan toen ze de fabriek verlieten.
Het doek, de panelen en plinten van alle Quad elektrostatische luidsprekers kunnen in nagenoeg iedere kleur gemaakt worden waardoor de luidsprekers een hele nieuwe moderne look kunnen krijgen.

Soms vraagt men zich af of het wel zin heeft om te investeren in die oude speakers. Wat ons betreft is dat zeker zo; u zult namelijk voor de prijs van zo’n revisie of rebuild nooit zulke goede luidsprekers kunnen kopen! Bovendien helpen we daarmee duurzamer met de wereld om te gaan; Niet weggooien maar reviseren!

Wanneer is een elektrostaat aan revisie toe?

Gaatjes in folie Quad ESL 63 revisie bij Solosound
Gaatjes in folie

 

Meestal gaan de elementen van een Quad ESL 63 en ESL 989 na een aantal jaren bijgeluiden maken (pruttelen, tikken enzovoorts), dat komt vaak omdat de statorplaten loslaten van het steunraster als gevolg van uitgedroogde lijm, dit in combinatie met een (te) hoge hoogspanning veroorzaakt deze storing.

Daardoor komen de matig of niet geïsoleerde statorplaten te dicht bij de folie waardoor er vonken ontstaan met gaatjes in de folie tot gevolg. Vroeg of laat gebeurt dit!

De Quad ESL 57 gaat op den duur heel zacht spelen en heeft geen rendement meer, de elementen zijn doorgeslagen waardoor er vonken ontstaan tussen folie en stator met als gevolg dat de statoren doorbranden en in de folie gaatjes komen.

In zulke gevallen zijn de Quad ESL speakers aan een revisie toe.

Soms vraagt men zich af of het wel zin heeft om te investeren in die oude speakers

Doorgebrande statorplaat Quad ESL 57 revisie bij Solosound
Doorgebrande statorplaat

Wat ons betreft zeer zeker wel, u zult namelijk voor de prijs van zo’n revisie of rebuild bij Solosound nooit zulke goede luidsprekers kunnen kopen!

Bovendien helpen we daarmee duurzamer met de wereld om te gaan; Niet weggooien maar reviseren!

Voor advies, prijsopgave, een afspraak of een deskundige check van uw elektrostaten kunt u contact opnemen met Mark Huinder via mark@solostatic.com of bellen met 0653172020.

Lijst en rooster Quad ESL 57
Quad ESL 57 detail

Meer lezen over revisies en modificaties van elektrostaten Elektrostatenservice.

Om meer te lezen Quad elektrostaten ga naar de  Quad website.

Nationale Elektrostaten Dagen 22 en 23 november 2014 in Bussum

Genieten van live muziek en van muziekweergave via betaalbare- en High End audiosystemen

Ook dit jaar wordt er weer een speciaal elektrostaten evenement georganiseerd in Bussum.
Dit voor de derde keer georganiseerde, zeer gezellige evenement zal, zoals altijd opgeluisterd worden met live muziek door diverse muzikanten van Blues, jazz tot klassieke muziek.

In het pand aan De Nieuwe Vaart 30 waar Solosound, Twinstatic Audio en QualityAudio gevestigd zijn kunt u naar vele opstellingen met hoofdzakelijk elektrostatische luidsprekers komen luisteren.
Er is ook een professionele opname studio gehuisvest waar u een rondleiding of workshop kunt volgen.

Solosound - De Nieuwe Vaart 30 Bussum

 

Over streaming audio, kamerakoestiek en roomcorrectie

Verder zullen er workshops en lezingen gegeven worden over kamerakoestiek, roomcorrectie, streaming audio en de werking van elektrostatische- ten opzichte van dynamische speakers
De ESL Club is ook vertegenwoordigd, dit is een club van enthousiaste elektrostaten zelfbouwers die hun creaties laten zien.

Tijdens dit evenement zijn er zeer aantrekkelijke ‘once in a lifetime’ aanbiedingen van zowel nieuwe- demo- als gebruikte apparatuur.

Een greep uit de merken:

 • Solosound (Elektrostaten)
 • Quad (Elektrostaten)
 • Audiostatic (Elektrostaten)
 • Martin Logan (Elektrostaten)
 • Final (Elektrostaten)
 • Sound Lab (Elektrostaten)
 • Acoustat (Elektrostaten)
 • Lyngdorf (Versterkers met roomcorrectie)
 • Sugden (Klasse A versterkers)
 • PinkFaun (High End Streaming Audio)
 • North Star Design (DA converters)
 • Pure Power (Batterijvoeding voor audio)
 • ProAc (Referentie luidsprekers)
 • SimpleAudio (Streaming audio)
 • Cocktail Audio (Streaming audio)
 • Nog veel meer (Van alles wat)

Gratis entree, Gratis parkeren, Gratis hapje en drankje en Gratis gezelligheid!

Wanneer: Zaterdag 22 en zondag 23 november van 10:00 tot 19:00uur.
Waar: De Nieuwe Vaart 30, 1401 GR, Bussum.

RU connected HDMI en audio kabels

RU Connected De beste kwaliteit hdmi & audio kabels zonder high-end prijzen
Voor goede HDMI kabels en audio kabels hoeft u echt niet de hoofdprijs te betalen. RU connected combineert slimme ontwerpen en goede materialen voor kabels die het signaal perfect overbrengen. En dit ook blijven doen. Wij leveren HDMI 1.4 kabels, optische kabels, digitale audio kabels en analoge audio kabels aan echte liefhebbers van puur beeld en geluid.

Lyngdorf TDAI 2170 met standaard RoomPerfect™

Lyngdorf TDAI2170 front

De Lyngdorf  TDAI 2170, een volledig digitale geïntegreerde stereo versterker met de alom geprezen prestaties van het merk Lyngdorf Audio is uit voorraad leverbaar.

Standaard uitgerust met het gepatenteerde Lyngdorf RoomPerfect™ systeem. Dit systeem corrigeert fouten in de kamerakoestiek, de Lyngdorf TDAI2170 is een gebruikersvriendelijk audio component die 2 x 170 Watt levert aan 4 Ohm.
Puur geluid en geavanceerde kamercorrectie zijn de unieke Lyngdorf Audio kenmerken.


Waarom kamer correctie?

Vrijwel elk audio systeem zal in orde zijn vanaf de bron tot en met de luidspreker maar meer dan 50% van het geluid dat u hoort wordt beïnvloed door de akoestiek van de kamer; echo’s, reflecties, absorptie en dergelijke.

De oplossing voor dit probleem is het gepatenteerde Lyngdorf RoomPerfect™, dit is het meest geavanceerde kamercorrectie systeem wat beschikbaar is. RoomPerfect™ maakt gebruik van geavanceerde technologie om de audio installatie aan te passen aan de ruimte in plaats van andersom.

Het Lyngdorf RoomPerfect™ systeem beoordeelt middels een aantal metingen de specifieke fysieke kenmerken van de kamer en uw luidsprekers, om vervolgens de invloed van de akoestiek te corrigeren, waardoor uw luidsprekers precies klinken zoals de fabrikant het bedoeld heeft.

Niet de akoestiek van uw kamer bepaald hoe de installatie klinkt maar de installatie bepaald hoe de kamer klinkt.
De machtige Lyngdorf TDAI2170 levert dit allemaal. Het is getest. Het is bewezen. En het werkt.

Voordelen voor alle luidsprekersystemen

Of  je nou Full Range, Satelliet, In-wall, of On-wall luidsprekers hebt, de Lyngdorf  TDAI2170 is de perfecte keuze voor elk merk of model luidspreker op de markt.

Vanwege haar unieke technologieën is de  luidsprekeropstelling nu niet langer een uitdaging die bestaat uit enkel compromissen. Integendeel; plaats bijvoorbeeld eenvoudigweg uw luidsprekers tegen de muur, u heeft dan immers de minste hoeveelheid schadelijke reflecties.

Vanaf daar, zal RoomPerfect™  ervoor zorgen dat de luidsprekers naar behoren in de kamer zullen gaan klinken en RoomPerfect™ verwijdert eventuele ongewenste boombas. Als u een subwoofer wilt gebruiken is deze exact te timen met de hoofdluidsprekers. Bovendien is de Lyngdorf TDAI2170 voorzien van een geavanceerd cross-over.

Digitale versterking met de TDAI 2170

Er komt niets tussen u en uw geluid. Er is geen digitaal naar analoog conversie in de TDAI 2170; het digitale signaal stuurt de luidsprekers direct aan, geen omzetting, het signaal volgt een ononderbroken volledig digitaal signaal pad zonder geluid verslechterende conversies.

Wat betekent dat voor u?

Deze unieke en technisch veeleisende oplossing biedt vervormingloze volledige weergave op alle geluidsniveaus, een onovertroffen dynamisch bereik en zuiverste weergave van geluid.

Prijzen van de Lyngdorf TDAI 2170

Alle modellen zijn standaard uitgevoerd met RoomPerfect™, Cross-over, Time delay en 6 digitale ingangen.

Lyngdorf TDAI 2170 ‘basic’                      €. 2590,-

Lyngdorf TDAI 2170 ‘full options’           €. 3490,-

Lyngdorf ‘Analog module’                         €.   300,-**

Lyngdorf ‘HDMI module’                          €.   300,-**

Lyngdorf ‘USB module’                             €.   300,-**

*prijzen inclusief transport en installatie door Solosound bij u thuis!

**prijs indien besteld bij nieuw apparaat, latere upgrade €. 390,-

De Lyngdorf TDAI 2170 is doorgaans uit voorraad leverbaar bij het Solosound Lyngdorf Audio Experience Center in Bussum.
Telefoonnummer: 0653 172020

Web:   www.solosound.nl

X-Fi High-End audioshow 14 en 15 september 2013.

Wij staan op de X-FI High-End Audioshow op 14 en 15 september in de Koningshof in Veldhoven.
Dit is een show waar muziekweergave en apparatuur in de schijnwerpers staan, ook kunt u daar cd’s en platen kopen.
We hebben een primeur in huis, want we gaan de gloednieuwe Solosound 200 Corner Woofers presenteren.

Uiteraard wordt alles via Lyngdorf apparatuur afgespeeld.

Op de X-fi audioshow spelen wij met de volgende set:

 •  Solosound® Solostatic®200 “Swiss Edition”.
 • 2 Solosound 200 Corner Woofers.
 • Lyngdorf DPA-1 voorversterker met RoomPerfect®.
 • 2 Lyngdorf SDA 2175 eindversterkers.
 • Lyngdorf CD-2 cd speler.
 • Michell Orbe SE draaitafel.
 • Sugden phono pre amp

De andere modellen van Solosound Solostatic zijn ook aanwezig. Er gaat mooie, originele jazz en klassieke muziek op ‘oud’ vinyl gedraaid worden, naast moderne, nieuw geperste LP’s. De eigenaar van Solosound, Mark A. Huinder, tevens de ontwerper en bedenker van alle huidige Solosound Solostatic producten, zal de demonstraties verzorgen. Hij is uiteraard bereid al uw vragen te beantwoorden.

Bij Solosound vindt u eerlijke, betrouwbare, redelijk geprijsde apparatuur met een uitzonderlijke muzikaliteit, zonder ‘Hocus Pocus’ theorieën.

Solosound heet u van harte welkom in Kamer 1 op de X-fi Audio Show in Veldhoven!

 

Solosound Corner Woofers op de X-Fi Audio beurs

Inside view Solosound Corner Woofers

Met trots presenteert Solosound de ‘no compromise’ Corner Woofers op de X-Fi High End show;

Deze woofers zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsing in de hoeken van de luisterruimte.

Het rendement wordt door deze plaatsing gunstig beïnvloed door de hoornwerking van de muren waardoor er niet veel vermogen van de versterker nodig is om overtuigend laag tot 14 Hertz !(-3 dB) weer te geven. Bijkomend voordeel is dat de vervorming veel lager is dan met actieve subwoofers die juist veel vermogen nodig hebben om laag weer te geven.

De behuizing is gemaakt van 6 millimeter staal, gezet in diverse hoeken met een baffle van maar liefst 72 mm sandwich constructie van berkenhout, MDF en HPL.

Bovendien is de behuizing voorzien van talloze schotjes in evenzoveel verschillende vormen om eventueel ontstane staande golven en resonanties te elimineren tot nul. Het gewicht is 120 kilogram per kast.

Er is voor staal gekozen vanwege de sterkte, maar ook vanwege de ruimtebesparing, de kasten nemen vrijwel geen ruimte in beslag.

De gebruikte Scan-Speak 32 centimeter woofer is gekozen omdat deze speaker de laagste vervorming bleek te hebben.

De Corner Woofers zijn standaard niet voorzien van een versterker, maar Solosound kan op verzoek een 250 Watt versterker inbouwen.

De Solosound 200 Corner Woofers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de Solosound Solostatic 200 elektrostatische luidsprekers maar zijn ook toe te passen bij andere luidsprekers.

Solosound adviseert om een Lyngdorf versterker te gebruiken voor tijdcorrectie en wisselfilter, bovendien kan dan ook de ruimteakoestiek adequaat gecorrigeerd worden.

Technische gegevens:

Power handling:         100 Hz RMS: 350 Watt
Long-term max. power: 1000 Watt
Frequency  range:       14 (-3dB) to 800 Hertz
Voice coil diameter:   75 mm
Voice coil Height:      36 mm
Voice coil layers:        2
Max excursion:           28 mm
Sensitivity:                 96 dB
Total Weight:             120 kg
Size:                            1960 X 360 X 215 mm

Recensie Solosound Solostatic 120 Swiss Edition

Solosound Solostatic 120 electrostatic loudspeaker

Audioreview recensie Solosound Solostatic 120 Swiss Edition

“Hoofdrolspeler in dit verhaal is de even fraai ogende als klinkende Solostatic 120’SE’ oftewel ‘Swiss Edition’. Het frame van de Solostatic 120SE is vervaardigd uit berkenmultiplex, voorzien van een formica ‘huid’ om hygroscopie te voorkomen.

In de standaard Swiss Edition uitvoering zijn de zijlijsten zwart of in elke kleur gespoten. Het paar wat hier huisde had gepolijst RVS lijsten en backplate (+ €. 800,00). Het kost 12 manuren om de vier RVS lijsten en backplate zo mooi hoogglans te polijsten. Het resultaat mag er zijn; de glans en tint is naar mijn mening mooier dan dat van chroom, met name bij lamplicht heeft het een warmere gloed.”

Recensie Solosound door auteur Kilian Bakker

Coverstory Solosound 120 Swiss Edition HVT 06-13

Download deze test in HVT: Test Solostatic 120, juni 2013

Audioreview recensie Solostatic 120

Solosound Solostatic 120 elektrostatische luidsprekers, gepolijst RVS

Solosound citeert hier een deel uit de recensie over de Solostatic 120 door Kilian Bakker op Audioreview.nl

Mark Huinder bracht de set, bestaande uit de Solosound Solostatic 120 ‘Swiss Edition’ elektrostaat, Lyngdorf BW-1 woofers en Lyngdorf elektronica, inclusief Roomperfect zelf naar de auteur van deze mooie recensie;

“De set-up van dit niet al te eenvoudige systeem was snel geklaard en na enkele metingen (oftewel door Mark goed gekozen meetposities) lag de ‘roomknowledge’ van de Roomperfect voorversterker op 97%. Uitstekend, niets meer aan doen en luisteren maar. Het feit dat Mark dit systeem bij de klant installeert is een belangrijke waardetoevoeging voor de gebruiker: maximale prestaties en eventuele persoonlijke tweaks kunnen zo worden geboden.

Hoofdrolspeler in dit verhaal is de even fraai ogende als klinkende Solostatic 120’SE’ oftewel ‘Swiss Edition’. Het frame van de Solostatic 120SE is vervaardigd uit berkenmultiplex, voorzien van een formica ‘huid’ om hygroscopie te voorkomen. In de standaard Swiss Edition uitvoering zijn de zijlijsten zwart of in elke kleur gespoten. Het paar wat hier huisde had gepolijst RVS lijsten en backplate (+ €. 800,00). Het kost 12 manuren om de vier RVS lijsten en backplate zo mooi hoogglans te polijsten. Het resultaat mag er zijn; de glans en tint is naar mijn mening mooier dan dat van chroom, met name bij lamplicht heeft het een warmere gloed”.

Bron: recensie Audioreview

Lyngdorf CD-2

Ik heb de nieuwe CD-2 van Lyngdorf al even aan de tand kunnen voelen, en hij is nog beter dan de CD-1.

Dus zeg niet zomaar een CD-speler tegen de Lyngdorf Audio CD-2! De Deense fabrikant lanceerde in januari deze pure audiotopper als nieuwste telg in een serie producten digitale versterkers met RoomPerfectTM.

Met deze CD-2 zien we voor het eerst het nieuwe hedendaagse design van het merk. Naar mijn idee een prachtig minimalistisch ontwerp.

Alle Lyngdorf producten worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Denemarken, de CD-2 biedt ongeëvenaarde prestaties, die verwacht mogen worden van ieder Lyngdorf Audio product.

Lyngdorf SDAI2170 en CD2

FotoFantasia Erna Braat

De Lyngdorf Audio CD-2 is nu nog beperkt beschikbaar en zal een prijskaartje dragen van 2390 euro.

X-Fi High End audioshow 29 en 30 september kamer 1 Solosound Lyngdorf experience

Nieuwe audioshow in Veldhoven! Solosound staat op de X-Fi HiFi audioshow op 29 en 30 september in samenwerking met Lyngdorf.

De bedoeling is dat we daar lekker vinyl gaan draaien met de Solosound Solostatic 200 ‘Swiss Edition’ elektrostatische luidsprekers gecombineerd met Lyngdorf DPA 1 en SDA 2175 voorversterkers.

Digitaal wordt er met Lyngdorf DP 1 en BW 1 speakers gespeeld, uiteraard aangestuurd door Lyngdorf apparatuur.

Graag tot ziens bij de X-Fi High End audioshow, Koningshof in Veldhoven!

North Sea Jazz festival

North Sea Jazz festival

Dit jaar was het 36ste North Sea Jazz Festival. Van de 36 edities heb ik er inmiddels 34 mee mogen maken en heb vele bekende en minder bekende artiesten live zien spelen, ook zag ik grote legendes als Count Basie, Ella Fitzgerald, Louis Amstrong, Tito Puente en Sarah Vaughan.

Zo’n oude legende heeft voor ons de spits afgebeten, het eerste concert dit jaar was van McCoy Tyner de pianist die in het geweldige jaren ’55-’65. kwartet met John Coltrane(tenorsax), Reggie Workman(bass) en Alvin Jones(drums). McCoy Tyner speelde met de zoon van John Coltrane, Ravi Coltrane, soms was de speelstijl van zijn vader goed te herkennen, maar naar mijn mening had zijn vader meer diepgang in zijn spel, evengoed was zijn bescheiden voorkomen en zijn spel een genot om naar te kijken en luisteren! Op de bas speelde Gerald Cannon die voor een solide basis garant stond en als je goed oplette af en toe heel verassende dingen speelde. Op de drums speelde Montez Coleman. De muziek was erg meeslepend zoals we dat gewend zijn van mcCoy Tyner, deze band wist de boel aardig op te zwepen en bracht het publiek in extase, de hut werd bijna afgebroken.

Het 2e concert wat wij zagen was van de Hollowbody’s band met John Scofield op gitaar, hij is de uitvinder van de smerigste vette gitaar akkoorden aller tijden! Een schril contrast met de gitarist Kurt Rosenwinkel die ook in deze band speelt, die mooie ronde en prettig klinkende solo’s gaf. John heeft de nare gewoonte om bijna het hele concert met zijn rug naar het publiek te staan, niet echt attractief, en wat mij opviel is dat hij nooit naar de hals van zijn hollow body gitaar kijkt tijdens het spelen, een echte routinier dus! De bassist Ben Street en drummer Bill Stewart zorgde voor een swingende en vullende begeleiding van deze gitaarvirtuozen. Halverwege dit concert zijn wij opgestapt omdat wij van onze zoon en zijn vriendin kaarten hadden gekregen voor het optreden van Melody Gardot.

Melody kan mij met haar breekbare en fragiele stem altijd emotioneren, dat heb ik al als ik een plaat van haar draai, maar live bezorgde ze mij kippenvel en tranen, zelden zo een mooie show gezien; de performance, het licht, en het geluid was echt geweldig! Het was een 9 man grote band met: Melody Gardot (vocals, piano, guitar); Celia Charvez, Jamila Istanbullian (backing vocals); Irwin Hall (saxophone, clarinet, flute); Stephan Braun (cello); Mitchell Long (guitar); Charnett Moffett (bass); Charles Staab (drums, percussion);Petri Korpela (percussion).

Een concert van Melody Gardot meemaken kan ik iedereen aanbevelen, als je de kans hebt: gaan! We wisten na dit moois niet waar we nog naar toe wilde en hebben toen nog maar wat rondgelopen over het festival en lekker naar mensen gekeken die allemaal genoten!

Zaterdag begonnen we weer met een oude rot uit de Jazz, Ahmad Jamal op piano was bezig met zijn laatste nummer, jammer dat we er niet eerder waren, wat we er van hoorden was prachtig.

Maar we waren vroeg genoeg om in de Hudson een plaatsje op de 2e rij te bemachtigen voor het volgende concert wat verzorgd werd door Joshua Redman (sax); Aaron Parks (piano); Matt Penman (bass) en Eric Harland (drums), deze band noemt zich ‘James Farm’. James Farm is in 2009 opgericht en voor het eerst te zien op het festival. Ieder lid heeft een eigen herkenbare stijl van componeren, maar door de hechtheid van de muzikanten creëert de band toch een onmiskenbaar eigen geluid. Spannende muziek, modern en niet te experimenteel, ook hier hebben wij weer vol op genoten!

Hierna zijn we de grote hal(Maas) ingestapt om naar Esperanze Spalding te kijken, wat een KANJER! Lieve stem en voorkomen maar ohh zo stoer met haar Fender Jazzbas en haar contrabas. Zij was de spil in de 12 man grote band, wat een swing en impact, lekkere jazzfunk met latin en jazz invloeden.

Daarna weer naar een grote zaal(Nile) om daar naar George Benson te gaan, in de aankondiging stond dat hij ook nieuw repertoire zou gaan spelen, daar gingen we voor. Wij hebben George Benson al vaak zien spelen en ondanks dat ik het één van de beste gitaristen ooit vind, ben ik zijn liedjes wel een beetje zat en zou wensen dat hij op z’n ouwe dag weer eens terug zou grijpen naar het legendarische spel uit de jaren ’60 waar hij met Ronnie Cuber(baritonsax) en Lonnie Smith(Hammond B3 organ) en Jimmy Lovelace(drums) werkelijk de sterren naar beneden speelde! Er werd geen nieuw repertoire gespeeld, daar waren wij teleurgesteld in, feit blijft; dat wat hij speelt met zijn band gewoon ontzettend goed is.

Toen weer terug naar de altijd even comfortabele Hudson zaal om daar naar Christian Scott te gaan kijken als afsluiting voor de zaterdag; Een band met jonge gasten uit New Orleans, zij spelen een nieuw soort fusionjazz met een politieke lading, zij hebben de waterramp aldaar zeer bewust meegemaakt. De muziek was verrassend, fris en met diepgang, echt een mooie band met Christian Scott (Trumpet), Matt Stevens(guitar), Kristopher Funn(bass) en Jamire Williams(Drums)

De zondag begon al vroeg in de middag, om 15.00 uur waren we weer in Rotterdam nadat we op de camping in Barendrecht heerlijk gebarbecued hadden, we hebben daar altijd een heel gezellig kampement tijdens het festival met vrienden en onze zoon en zijn vriendin.

Het eerste wat we meemaakten op het festival was wederom een concert van Joshua Redman, nu met een andere band met: Joshua Redman (saxophone); Ethan Iverson (piano); Reid Anderson (bass); Dave King (drums). De groep maakt muziek waarbij teruggegrepen wordt op de (voornamelijk rock-) invloeden uit eigen jeugd. The Bad Plus staat al tien jaar aan de top van de progressieve muziek en bracht in 2010 het laatste album uit, Never Stop. De combinatie met Joshua Redman is spannend en energiek, wij zaten op het puntje van onze stoelen!

Uiteraard speelde ook Brad Mehldau ook weer op het festival en hij had Larry Grenadier op bass en Jeff Ballard op drums en percussie bij zich. De muziek laat zich als harmonieus, gevoelig en soms swingend omschrijven.

Het volgende concert was toeval: Hiromi; een pittig klein Japans meisje met een kapsel of haar fohn ontploft was…toeval: omdat Antony Jackson de 6 snarige contrabassguitar speelde in deze band en hem ken van Michel Camilo dachten we dat dit zeker goed moest zijn, en dat was het, dat kleine meisje ging enorm tekeer op de Yamaha concert vleugel, ze speelde virtuoos, precies, swingend en spectaculair! De drummer Simon Philips met een enorm drumstel sloeg de maten aan elkaar, een geweldige combinatie van musici! Dit geweld is te beluisteren op de cd ‘Voice’ van Hiromi, wat mij betreft de ontdekking van dit jaar!

De hekkensluiter was Michel Camilo “Mano A Mano”trio de latin pianist uit de Dominicaanse Republiek die altijd garant staat voor het nodige muziek geweld! Met Giovanni Hidalgo de percussionist die op 9 conga’s, timbales, koebellen en nog meer percussie instrumenten speelde. Hidalgo heeft eerder in orkesten en bands met o.a. Dizzy Gillespie’s United Nation Orchestra, Arturo Sandoval, Paul Simon en nog veel meer artiesten gespeeld, Hidalgo is momenteel één van de belangrijkste percussionisten ter wereld. De bassist was Lincoln Goines, erg knap hoe hij de ondergrond neerzette voor deze geweldenaars, ik was erg onder de indruk van de kracht en het uithoudingsvermogen van deze Lincoln; Marathon on bass!!

Het North Sea Jazz Festival 2012 was wat ons betreft weer een groot succes, en volgend jaar gaan we zeker weer. Ik hoop u daar dan misschien tegen te komen!

De Nederlandse Elektrostaten Dag

Op 3 juni 2012 van 12.00 tot 17.00 uur ontving Solosound in Bussum de Nederlandse Elektrostaten Club, een club voor en door elektrostaten bouwers en liefhebbers.
Iedereen die het leuk vindt of geïnteresseerd is in Audio en muziekweergave is van harte uitgenodigd.
Er waren diverse merken en soorten elektrostaten te zien en te horen en er waren ook technici aanwezig die bijna alle vragen over elektrostaten en audio konden beantwoorden. Er werden ook diverse lezingen gehouden.

Aan het einde van de dag speelde er een live blues country band, de PA installatie voor de band werd akoestisch gecorrigeerd door middel van de Lyngdorf RP1 RoomPerfect processor.

Hieronder kunt u lezen welke demonstraties er zijn geweest op de ‘Nederlandse Elektrostaten Dag’

  • Mark Huinder van Solosound heeft alle momenteel leverbare Solostatic ESL’s te luisterklaar opgesteld, de meeste combinaties aangestuurd door Lyngdorf apparatuur met RoomPerfect akoestische ruimtecorrectie. www.solostatic.com
  • Hans van Eijk van Hifi Corner heeft gedemonstreerd met Audiostatic DCL aangestuurd door Lyngdorf
  • Victor Benschop gaf een lezing over de “Sony SA-S1 actieve luidsprekers met MFB” overzicht van de typen luidspreker en de historie
  • Gerard Jansen gaf een demo met zijn zelfbouw AMT’s (nee, helaas, het zijn geen elektrostaten en eigenlijk ook geen magnetostaten, maar wel dipolen)
  • String Speaker gaf een presentatie van het String speaker concept. Er is ingegaan op de technische innovaties en de commerciële uitdagingen die zij de afgelopen 20 jaar zijn tegengekomen bij het ontwikkelen van de String speaker:  www.stringspeaker.eu
  • Wim Ipenburg gaf een demo met dipool-lijnbron op het magnetostatische idee met 9 woofers in lijn met daarnaast een zelf in elkaar geknutselde, 150cm lange ribben tweeter, hierbij zijn de maximaal haalbare geluidsdruk, betrouwbaarheid, toonbalans, sweetspot en vormgeving de uitgangspunten geweest tijdens de ontwikkeling van dit systeem
  • Herbert Rutgers gaf een lezing en een demo met zijn luidspreker systeem ontwikkeld met ‘gewone luidsprekertjes’, dat volgens eigen zeggen even goed klinkt als zijn hybride systeem. Hij heeft de ESL’s vervangen door een array kleine luidsprekers als quasi dipool.
  • Jan Breem gaf een demonstratie van het printen van een spoelkoker voor een step-up trafo, met een 3D-printer (Ultimaker). Hij kon ter plekke ook designs van/voor anderen printen. Die moesten zich dan wel voorbereiden met de onderstaande instructies: www.breem.nl/esl.htm
  • Anton Jaasma speelde met zijn band via een PA installatie met Lyngdorf RoomPerfect.

De ESL Club

Er was koffie, thee, fris te verkrijgen, je betaalde daarvoor wat je het waard vond en de opbrengst ging naar Stichting Hoogvliegers. Namens de Stichting Heel Veel Dank!!: www.stichtinghoogvliegers.nl De bijeenkomst was een enorm succes mede door de grote opkomst!

Volgend jaar weer?!
Het adres is: De Nieuwe Vaart 30, 1401GR Bussum.
Er zijn altijd voldoende gratis parkeerplaatsen.

Weer iemand die het snapt!

Hee Mark,

Nu ik wat langer heb geluisterd, heb ik geen op- of aanmerkingen meer!
Ik denk dat ik een tijdje nodig heb gehad om mijn hersenen aan deze perfectie te laten wennen.
Bedankt en ik sta altijd open voor nieuwe muziek of andere aanraders.

Frank.

Installatie opgebouwd met:

 • Solosound Solostatic 120 Classic.
 • Lyngdorf TDAI 2200 met RoomPerfect.
 • Velodyne SPL 1200 Ultra.
 • En veel zorg…