Solosound introduceert 2 nieuwe Full Range hybride elektrostaten!

Solosound Solostatic electrostatic loudspeakers

Het is voor het eerst sinds 1974 dat Solosound echte Full Range hybride modellen elektrostatische luidsprekers op de markt brengt.

De Solostatic 125 en Solostatic 188 van Solosound

In beide full range modellen worden bas drivers van het merk Vifa toegepast die in staat zijn fantastisch gefundeerd en ongekleurd laag weer te geven.  Er is in beide modellen standaard een krachtige 300 Watt versterker ingebouwd die de 6,5 Inch(125) of de 8 Inch(188) woofer aandrijft.

Voor de midden- en hoge tonen zijn er vanaf 175/200 Hertz elektrostatische panelen ingebouwd, deze panelen worden geheel in eigen huis geproduceerd en staan garant voor een zeer lange levensduur.

De panelen worden vanaf 12 kHz met een Air Motion Transducer (AMT) aangevuld, deze AMT’s zijn op een opmerkelijke plek ingebouwd, namelijk aan de bovenzijde. Bij de Solostatic 125 zorgt de AMT ervoor dat de verticale bundeling te verwaarlozen is en bij de Solostatic 188 draagt het bij aan extra ruimtelijkheid in de hoogste toon regionen.

Deze mooie techniek wordt omhuld door zeer rigide stalen kasten die de extreem compacte bouw mogelijk maakte. De voorplaat van deze speakers is gemaakt van 13 laags berken multiplex, extra versterkt met speciaal geproduceerde stalen profielen. Deze keuze is gemaakt omdat deze materialen veel betere akoestische eigenschappen hebben dan bijvoorbeeld MDF.

Het design van de Solosound Solostatic full range elektrostaten

Het design van Solosound Solostatic is altijd vooruitstrevend, tijdloos en strak geweest, het bewijs daarvan  is de ESL 4 uit 1974 die nog steeds mee kan.

Zowel deze nieuwe full range luidsprekers als de andere hybride luidsprekers van Solosound zijn standaard met chique grijs gemêleerde wolachtige stof bekleed en deze stof is akoestisch extreem open. Alle luidsprekers kunnen des gewenst ook voorzien worden van 170 andere kleuren doek en de massief aluminium lijsten kunnen in iedere kleur geleverd worden. Het moet dus gek lopen willen deze speakers niet in het interieur passen. De afwerking is op een zeer hoog niveau, net als de techniek.

Benieuwd naar hun vormgeving?

Lees meer in het persbericht op Hifi.nl