Solosound Solostatic ESL 4 weer in productie

Solosound Solostatic ESL 4 Elektostatische elementen

The reborn of a Dutch design audio icon Solosound Solostatic ESL 4

Eén van de leukste en mooiste audioproducten uit de Nederlandse geschiedenis is zonder twijfel de Solosound Solostatic ESL 4. Dit was in 1974 het eerste luidsprekersysteem ter wereld wat werkte met een losse subwoofer.

Er zijn van de Solosound Solostatic ESL 4 in het verleden duizenden verkocht waarvan er nog steeds veel in omloop zijn wat de kwaliteit van deze elektrostaten bewijst.

Solosound ESL 4 electrostatic loudspeaker in 1978

Bij Solosound wordt er ook nog steeds full service verleend aan deze iconen, als je in het bezit bent van een set ESL 4 of ESL 8 is het mogelijk deze te upgraden naar huidige maatstaven. We vervangen onder andere de hoogspanningsunit(HS) voor een veilig exemplaar, de elementen vervangen we voor de nóg beter klinkende nieuwe modellen, nieuw doek en moderne aansluitingen voor luidsprekerkabel. En tot slot wordt het frame opnieuw gespoten.

Het resultaat is een gloednieuwe Solosound Solostatic ESL 4 waar u dan ook weer volledige fabrieksgarantie van 3 jaar op krijgt

Omdat wij geregeld sets ESL 4 ingeruild hebben, bedachten we deze op voorhand te gaan restaureren waardoor wij nu een serie gloednieuwe Solosound Solostatic ESL 4 op voorraad hebben. Deze luidsprekers voldoen ruimschoots aan alle moderne eisen op gebied van prestatie, duurzaamheid en muzikaliteit.

Het ontwerp van de behuizing van de ESL 4 is dermate goed dat het zonde zou zijn deze zomaar weg te gooien om er dan na een zeer vervuilend recycling proces weer iets nieuws van te maken; hergebruiken lijkt ons beter! Beperkte, genummerde oplage. Bij een nieuwe set Solosound Solostatic ESL 4 hoort het bijgeleverde elektronisch wisselfilter.

Combinatie met subwoofer en versterker

Er is keuze uit diverse goed matchende subwoofers.
Wilt u de Solosound Solostatic ESL 4 optimaal laten presteren adviseren wij de Lyngdorf TDAI 2170 volledig digitale geïntegreerde versterker toe te passen;
Deze Deense versterker heeft het benodigde wisselfilter ingebouwd, de mogelijkheid om de woofer(s) exact op tijd te zetten met de elektrostaten en is bovendien voorzien van RoomPerfect™, hét systeem om fouten in de akoestiek van de luisterruimte feilloos te corrigeren. Met deze combinatie blijft er niets meer te wensen over.

Prijzen

De prijs van een ‘reborn’ set ESL 4 is €. 1650,-
De prijs van de woofers start bij €. 300,-, u kunt er 1 of 2 toepassen
De prijs van de Lyngdorf start bij €. 2800,-

Bel gerust voor een luistersessie of vul het aanvraagformulier in.