Solosound Corner Woofers op de X-Fi Audio beurs

Inside view Solosound Corner Woofers

Met trots presenteert Solosound de ‘no compromise’ Corner Woofers op de X-Fi High End show;

Deze woofers zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsing in de hoeken van de luisterruimte.

Het rendement wordt door deze plaatsing gunstig beïnvloed door de hoornwerking van de muren waardoor er niet veel vermogen van de versterker nodig is om overtuigend laag tot 14 Hertz !(-3 dB) weer te geven. Bijkomend voordeel is dat de vervorming veel lager is dan met actieve subwoofers die juist veel vermogen nodig hebben om laag weer te geven.

De behuizing is gemaakt van 6 millimeter staal, gezet in diverse hoeken met een baffle van maar liefst 72 mm sandwich constructie van berkenhout, MDF en HPL.

Bovendien is de behuizing voorzien van talloze schotjes in evenzoveel verschillende vormen om eventueel ontstane staande golven en resonanties te elimineren tot nul. Het gewicht is 120 kilogram per kast.

Er is voor staal gekozen vanwege de sterkte, maar ook vanwege de ruimtebesparing, de kasten nemen vrijwel geen ruimte in beslag.

De gebruikte Scan-Speak 32 centimeter woofer is gekozen omdat deze speaker de laagste vervorming bleek te hebben.

De Corner Woofers zijn standaard niet voorzien van een versterker, maar Solosound kan op verzoek een 250 Watt versterker inbouwen.

De Solosound 200 Corner Woofers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de Solosound Solostatic 200 elektrostatische luidsprekers maar zijn ook toe te passen bij andere luidsprekers.

Solosound adviseert om een Lyngdorf versterker te gebruiken voor tijdcorrectie en wisselfilter, bovendien kan dan ook de ruimteakoestiek adequaat gecorrigeerd worden.

Technische gegevens:

Power handling:         100 Hz RMS: 350 Watt
Long-term max. power: 1000 Watt
Frequency  range:       14 (-3dB) to 800 Hertz
Voice coil diameter:   75 mm
Voice coil Height:      36 mm
Voice coil layers:        2
Max excursion:           28 mm
Sensitivity:                 96 dB
Total Weight:             120 kg
Size:                            1960 X 360 X 215 mm