Audioreview recensie Solostatic 120

Solosound Solostatic 120 elektrostatische luidsprekers, gepolijst RVS

Solosound citeert hier een deel uit de recensie over de Solostatic 120 door Kilian Bakker op Audioreview.nl

Mark Huinder bracht de set, bestaande uit de Solosound Solostatic 120 ‘Swiss Edition’ elektrostaat, Lyngdorf BW-1 woofers en Lyngdorf elektronica, inclusief Roomperfect zelf naar de auteur van deze mooie recensie;

“De set-up van dit niet al te eenvoudige systeem was snel geklaard en na enkele metingen (oftewel door Mark goed gekozen meetposities) lag de ‘roomknowledge’ van de Roomperfect voorversterker op 97%. Uitstekend, niets meer aan doen en luisteren maar. Het feit dat Mark dit systeem bij de klant installeert is een belangrijke waardetoevoeging voor de gebruiker: maximale prestaties en eventuele persoonlijke tweaks kunnen zo worden geboden.

Hoofdrolspeler in dit verhaal is de even fraai ogende als klinkende Solostatic 120’SE’ oftewel ‘Swiss Edition’. Het frame van de Solostatic 120SE is vervaardigd uit berkenmultiplex, voorzien van een formica ‘huid’ om hygroscopie te voorkomen. In de standaard Swiss Edition uitvoering zijn de zijlijsten zwart of in elke kleur gespoten. Het paar wat hier huisde had gepolijst RVS lijsten en backplate (+ €. 800,00). Het kost 12 manuren om de vier RVS lijsten en backplate zo mooi hoogglans te polijsten. Het resultaat mag er zijn; de glans en tint is naar mijn mening mooier dan dat van chroom, met name bij lamplicht heeft het een warmere gloed”.

Bron: recensie Audioreview